Muizen

Muis bestrijden Enschede

Muizen zijn ongedierte

Komt u in huis of in uw bedrijfspand muizen of muizenkeutels tegen? Ziet u knaaggaten en hangt er een onaangename geur? Dan is de kans groot dat u te maken heeft met een muizenplaag. Muizen leven immers in groepen en planten zich razendsnel voort. Muizen worden beschouwd als ongedierte, omdat ze ziektes bij zich dragen en hun uitwerpselen overal achterlaten. U kunt overlast van muizen voorkomen door geen voedselresten achter te laten, goed schoon te maken en gaten en kieren te dichten. Heeft u een vermoeden dat er zich in uw huis of bedrijfspand muizen bevinden? Dan is het raadzaam om actie te ondernemen. Insektokill in Enschede is specialist op het gebied van ongediertebestrijding. Wij helpen u op een professionele, duurzame en zorgvuldige manier van een muizenplaag af.

Schade door muizen

Muizen zijn knaagdieren en kunnen daarom binnenshuis grote materiële schade aanrichten. U kunt daarbij denken aan knaagschade aan bekabeling, meubels, isolatie, etc. Muizen bevinden zich vooral op plekken waar voedsel te vinden is. Wanneer ze voedsel of etensresten vinden, knagen ze zich een weg door de voedselvoorraad heen. Daarbij laten ze ook hun uitwerpselen achter en tasten daarmee de voedselvoorraad aan. Voedsel dat door muizen aangetast is, moet weggegooid worden. Muizen dragen immers ook bacteriën, parasieten en virussen bij zich en verspreiden daarmee, via hun uitwerpselen en speeksel, ziektes als Salmonella, ziekte van Weil of het Hantavirus. Dit maakt het extra belangrijk een muizenplaag te bestrijden!

Bestrijding van muizen door Insektokill

Heeft u last van een muizenplaag in uw woning of bedrijfspand? Twijfel dan niet en schakel Insektokill in om u op een duurzame en professionele manier van uw muizenprobleem af te helpen. Hoe langer u wacht, hoe groter de kans op schade, besmette voedingswaren en ziektes. Wij hebben jarenlange ervaring met de bestrijding van muizen en weten waar muizen zich graag verstoppen en hoe ze uw woning of bedrijfspand binnen komen. We pakken de muizenplaag bij de oorzaak aan en op basis van onze inspectie, bepalen we welke bestrijdingsmethode het meest effectief voor uw situatie is. Insektokill is een lokaal Twents familiebedrijf (sinds 1950) en gespecialiseerd in de bestrijding van muizen en andere soorten ongedierte. Bel of mail ons voor advies of een vrijblijvende offerte.

Muizen uiterlijk

Muizen vallen onder de groep knaagdieren. Het zijn zoogdieren die meestal in bossen of velden leven, maar die we soms ook in woningen of bedrijven aantreffen. Het merendeel van de muizen is niet groter dan 10 centimeter en heeft een bruine of grijze vacht. Muizen hebben relatief grote oren en de meeste muizensoorten hebben een lange, dunne staart. De muizensoort die in de meeste gevallen voor een plaag in Nederlandse huizen of bedrijven verantwoordelijk is, is de huismuis. Andere veelvoorkomende soorten zijn de veldmuis en de bosmuis.

Leefwijze muizen

De draagtijd van een muis is drie weken. Bij de geboorte is een muis blind, kaal en doof. Het duurt twee weken voor een muis volledig behaard is. Na die periode krijgt een muis ook tanden. Zes tot twaalf weken na de geboorte is een muis geslachtsrijp. De meeste muizen worden niet ouder dan een jaar, maar een veldmuis kan tot anderhalf jaar oud worden. Muizen leven over het algemeen buiten, maar gaan in de winter ook regelmatig binnenshuis op zoek naar voedsel en warmte. Het dagelijkse voedsel van muizen bestaat uit noten, peulvruchten en granen, maar ze eten ook graag van kaas, spek of boter. Veldmuizen en bosmuizen eten daarnaast ook planten en insecten. Zijn muizen ook in uw huis of bedrijfspand op zoek naar voedsel? Neem contact op met Insektokill in Enschede. Wij zorgen dat u snel van de overlast af bent!

Soorten muizen

De muizensoorten die in Nederland voor de meeste overlast zorgen zijn de huismuis, de veldmuis en in mindere mate de bosmuis. De huismuis is verantwoordelijk voor verreweg de meeste muizenplagen.

Huismuis

De huismuis kan zich bijzonder goed aanpassen aan elke omgeving en is daarmee (op de mens na) het zoogdier met de grootste verspreiding over de wereld. Een huismuis heeft een bruingrijze, zachte vacht, is 7 tot 9,5 centimeter lang en weegt maximaal 30 gram. De staart is even lang als de muis zelf. De oren zijn groot en de snuit is spits. Een huismuis heeft 6 tot 10 keer per jaar een nest met gemiddeld 4 tot 6 jongen per keer. De huismuis leeft vooral op of onder de grond, maar is ook een goede klimmer.

Veldmuis

Veldmuizen komen vrij veel voor in Nederland en Europa. Ze hebben een bruine, roodbruine of grijsbruine, ruige vacht, zijn 9 tot 12 centimeter lang en wegen tot wel 50 gram. Veldmuizen hebben korte staarten, wat kleinere oren en een stompe snuit. Veldmuizen hebben 3 tot 7 keer per jaar een nest met gemiddeld 3 tot 8 jongen per keer. Ze leven in ondiepe gangen, in velden, weilanden en boomgaarden.

Bosmuis

Bosmuizen leven vooral buiten in de bossen, in tuinen of plantsoenen en u zult ze niet vaak binnenshuis aantreffen. Ze hebben een zandkleurige vacht en vaak een dunne, gele streep op de borstkas, zijn 7 tot 11 centimeter lang en wegen tot 35 gram. De staart is even lang als de muis zelf. De oren zijn groot en de snuit is spits. Bosmuizen kunnen goed springen met hun relatief lange achterpoten. Een bosmuis heeft 2 tot 4 keer per jaar een nest met gemiddeld 3 tot 7 jongen per keer. Ze leven ondergronds in een zelf gegraven hol, dat over een voorraadkamer beschikt.

Heeft u te maken met een muizenplaag? Bel ons op 053-4283232 voor meer informatie of advies. Insektokill helpt u op een effectieve en vakkundige manier van uw muizenoverlast af!